ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом зловживань посадовцями КМДА та "Київпастрансу"

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживань посадовими особами Київської міської державної адміністрації (КМДА) та КП "Київпастранс".

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживань посадовими особами Київської міської державної адміністрації (КМДА) та КП "Київпастранс". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Прокуратурою міста Києва розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами КМДА та комунального підприємства "Київпастранс", - йдеться в повідомленні.

На підставі рішення КМДА посадовими особами Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міськради укладено інвестиційний договір, яким земельна ділянка площею 9,6 га на вул. Полярній, 20 передано приватному підприємству під будівництво торгового комплексу.

У ході прокурорської перевірки встановлено, що передача зазначеної земельної ділянки відбулася з порушенням земельного законодавства, без прийняття відповідного рішення Київської міської ради.

Крім того, з'ясовано, що на вказаній ділянці розташовано цілісний майновий комплекс автопарку "Київпастрансу", який є базою для розгортання пункту попереднього збору та відправки мобілізаційних ресурсів на території Оболонського району. Як наслідок, військовослужбовці та техніка, призначена для підтримки армії і відправки в зону АТО, фактично позбавлені місця збору.

Відомості про вчинення посадовими особами кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), внесено до ЄРДР. Хід розслідування справи перебуває на контролі прокурора міста Києва.

Крім цього, столична прокуратура пред'явила позов до Господарського суду Києва про визнання недійсними розпорядження КМДА та інвестиційного договору, які стали передумовами передачі зазначених об'єктів у приватну власність.