ua en ru

Прокуратура Єгипту офіційно звинуватила Мурсі в шпигунстві та вбивствах

Прокуратура Єгипту висунула офіційні звинувачення проти поваленого Президента Мохаммеда Мурси, проти якого раніше в липні було порушено кримінальну справу. Мурсі звинувачують у вбивстві ув'язнених і військовослужбовців, крім того ведеться розслідування по заявах про причетність Мурси до шпигунства, підбурюванню до насильства і нанесення збитку економіці Єгипту.

Прокуратура Єгипту висунула офіційні звинувачення проти поваленого Президента Мохаммеда Мурсі (на фото), проти якого раніше в липні було порушено кримінальну справу, передає Reuters з посиланням на державні ЗМІ Єгипту. Мурсі звинувачують у вбивстві ув'язнених і військовослужбовців, крім того ведеться розслідування по заявах про причетність Мурси до шпигунства, підбурюванню до насильства і нанесення збитку економіці Єгипту.

Прокуратура зажадала затримати Мурси на 15 діб за змову з терористичним угрупуванням "Хамас" в 2011 р., за допомогою якого він здійснив втечу з тюрми. Каїрський суд заарештував екс-Президента на 15 діб.

Як пояснили єгипетські прокурори, вони вже допитали Мурсі і повідомили йому про висунуті проти нього звинувачення.

Читайте також: Прокуратура Єгипту видала ордер на арешт лідера "Братів-мусульман"

Колишній Президент Єгипту Мурсі був зміщений зі своєї посади 3 липня 2013 р. в результаті ультиматуму, пред'явленого військовими. В даний час він утримується під вартою в невстановленому місці. По всій країні проходять зіткнення прихильників і супротивників Мурсі. В цілому з 3 липня 2013 р., коли був усунений з посади Президент країни Мурси, в Єгипті загинули 100 осіб.

Державний переворот підсилив конфлікт політичних опонентів. Коли з протестами на вулиці вийшли прихильники Мурсі, в рядах "Братів-мусульман" почалися арешти. У Каїрі була розстріляна демонстрація прихильників Мурсі. Це відбулося після того, як армійське командування заявляло про те, що визнає право громадян на виступи.

Читайте також: Держдепартамент США вимагає звільнити Мурсі

Сім'я Мурсі загрожує подати на збройні сили до суду за викрадання. Із закликами до звільнення Мурсі виступили Євросоюз і США. Тимчасово виконуючим обов'язки Президента країни призначений Адлі Мансур.

Відзначимо, вчора прокуратура Єгипту видала ордер на арешт лідера "Братів-мусульман" Мохаммеда Бадіа. Крім того, затримання загрожують ще восьми членам руху. Всіх їх звинувачують в підбурюванні до насильства.