ua en ru

Профільний комітет рекомендує Раді встановити єдиний підхід до виплат допомоги родичам загиблих міліціонерів

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує парламенту прийняти законопроект №1364 "Про внесення змін до закону України "Про міліцію" (щодо виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або каліцтва працівника міліції). Відповідне рішення ухвалили нардепи сьогодні на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект вносить зміни до закону України "Про міліцію" і пропонується встановити одноразову грошову допомогу:
- для членів сімей, батьків та утриманців працівників міліції у разі їх загибелі (смерті) під час виконання ними службових обов'язків у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб;
- для працівників міліції у разі поранення під час виконання ним службових обов'язків, яке призвело до встановлення йому інвалідності, а також інвалідності, що настала в період проходження служби в органах внутрішніх справ у розмірі 250-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, - у разі встановлення інвалідності I групи, 200-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, - у разі встановлення інвалідності II групи, 150-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, - у разі встановлення інвалідності III групи;

- для працівників міліції у разі поранення під час виконання ним службових обов'язків, що призвело до часткової втрати працездатності без встановлення йому інвалідності у розмір від 20-кратного до 100-кратний прожитковий мінімум, встановленого законом для працездатних осіб.

"На теперішній час в кожному силовому відомстві діють закони щодо соціального захисту їх працівників та членів їх сімей в разі загибелі або отримання поранень. Такі виплати суттєво різняться у військовослужбовців та працівників міліції. Наразі єдиний підхід до виплат одноразової грошової допомоги в разі загибелі або травмування зазначеної категорії працівників відсутній... Міліцейське відомство залишилось єдиним, в якому це питання не врегульоване", - зазначається у пояснювальній записці.

Нагадаємо, 5 листопада 2014 р. Кабмін збільшив розмір разових виплат сім'ям загиблих в зоні АТО міліціонерів в 4 рази - до 609 тис. грн.