ua en ru

Профільний комітет рекомендує Раді відмінити пенсії працюючим чиновникам контролюючих органів

Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики сьогодні рекомендував парламенту ухвалити урядовий законопроект №2210 "Про внесення змін до Податкового кодексу України". Про це повідомила прес-служба "Блоку Петра Порошенка".

Як зазначається, Кабінет міністрів обґрунтував свою законодавчу ініціативу необхідністю створення умов для стабілізації бюджету Пенсійного фонду і пропонує передбачити припинення виплати пенсій посадовим особам контролюючих органів у період їх роботи в цих органах, а також скасування виплати одноразової допомоги (за рахунок коштів Фонду соціального страхування України з подальшим стягненням цієї суми з винних осіб) сім'ям у разі загибелі посадової особи контролюючого органу, а також самим посадовим особам у разі заподіяння їм під час виконання службових обов'язків тяжких, легких чи середньої тяжкості тілесних ушкоджень. Такі виплати у разі прийняття цього закону, будуть провадитися на загальних умовах.

Комітет також розглянув законопроект №2211 "Про внесення змін до Митного кодексу" яким передбачається припинення виплати пенсій працюючим пенсіонерам з числа посадових осіб органів доходів і зборів та скасування одноразової допомоги, яка виплачується у разі загибелі посадової особи органів доходів і зборів у зв'язку з виконанням службових обов'язків або заподіяння їй під час виконання службових обов'язків тяжких тілесних ушкоджень, що перешкоджають зайняттю професійною діяльністю.

"Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді включити обидва проекти в порядок денний і прийняти їх за основу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Кабмін пропонує Раді відмінити виплату пенсій чиновникам контролюючих органів у період роботи у цих органах.