ua en ru

Профільний комітет Ради відхилив всі поправки до законопроекту про збільшення повноважень голови РНБО

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони рекомендує парламенту прийняти в цілому проект закону №1343 про внесення змін до закону "Про Раду національної безпеки і оборони України" щодо вдосконалення координації і контролю у сфері національної безпеки і оборони

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони рекомендує парламенту прийняти в цілому проект закону №1343 про внесення змін до закону "Про Раду національної безпеки і оборони України" щодо вдосконалення координації і контролю у сфері національної безпеки і оборони. Про це повідомляє інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

"Цим проектом пропонується привести норми чинного законодавства України у сфері національної безпеки і оборони у відповідність із Конституцією України, вдосконалити правове забезпечення діяльності РНБО", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, передбачається розширити компетенцію РНБО стосовно таких повноважень, як прийняття рішення щодо невідкладних заходів із розв'язання кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України, а також координація і контроль діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції, забезпечення громадської безпеки та боротьби зі злочинністю тощо.

Як зазначається, голова профільного комітету Сергій Пашинський, відкриваючи засідання, повідомив, що до законопроекту надійшло сорок поправок, що свідчить про те, що він викликав у суспільства і депутатського корпусу зацікавлення.

"Народні депутати розглянули поправки до законопроекту, що надійшли до комітету. Більшість з них стосувалися виконання РНБОУ такої функції як координація і контроль. Комітет за результатами розгляду пропонуватиме їх відхилити, оскільки вони схожі", - повідомлять у ВР.

Члени комітету підтримали кілька редакційних правок і ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект в цілому як закон.

Нагадаємо, 11 грудня народні депутати підтримали в першому читанні законопроект № 1343 щодо вдосконалення координації і контролю у сфері національної безпеки і оборони. За відповідне рішення проголосували 316 депутатів з 226 мінімально необхідних.

Раніше цей законопроект вніс до парламенту Президент України Петро Порошенко.