ua en ru

Необхідно оновити угоду про стратегічне партнерство з РФ, - Янукович

Відносини з Росією в останні 3,5 роки - це період протистояння, необхідно оновити угоди про стратегічне партнерство між країнами, про це в ході телевізійного спілкування з журналістами заявив Президент України Віктор Янукович.

Відносини з Росією в останні 3,5 роки - це період протистояння, необхідно оновити угоди про стратегічне партнерство між країнами, про це в ході телевізійного спілкування з журналістами заявив Президент України Віктор Янукович (на фото).

"З урахуванням тих реалій, які є в Україні, з урахуванням того, що треба виходити на новий рівень відносин з нашими партнерами у тому числі з РФ... Три роки було протистояння, ті пропозиції, які надходили нам від Росії, вони були неприйнятні. І це стало однією з проблем, які відкладали підписання угоди про стратегічне партнерство. Це угода існує і діє, але прийшов час оновити", - сказав Янукович.

"Ми зайшли в штопор у відносинах, нам зараз треба це розблокувати", - додав Президент.

"Накопичилося дуже багато питань, які ми можемо вирішити дуже швидко", - глава держави.

Зазначимо, прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству закордонних справ і Міністерству економічної політики і торгівлі забезпечити проведення тристоронніх консультацій Україна-ЄС-РФ, певного порядку денного та практичних договірних кроків, які відкриють дорогу до підписання договору про асоціацію.

Президент України Віктор Янукович заявив, що під час його останньої зустрічі з Президентом РФ Володимиром Путіним була констатована необхідність проведення трибічних переговорів Україна-РФ-ЄС.

Раніше повідомлялося, що Президент Росії Володимир Путін вважає, що потрібно деполітизувати тему асоціацію України з Європейським союзом і погодитися з пропозицією Президента України Віктора Януковича на обговорення теми в тристоронньому форматі Україна-Євросоюз-РФ.