ua en ru

Прем'єр-міністр Єгипту хоче заборонити "Братів-мусульман"

В Єгипті ісламістський рух "Брати-мусульмани" можуть оголосити поза законом. З пропозицією позбавити організацію ліцензії виступив прем'єр-міністр країни Хазем аль-Баблауї.

В Єгипті ісламістський рух "Брати-мусульмани" можуть оголосити поза законом. З пропозицією позбавити організацію ліцензії виступив прем'єр-міністр країни Хазем аль-Баблауї (на фото), передає агентство Reuters.

Фотогалерея "П'ятниця гніву" в Єгипті"

Як повідомили в прес-службі єгипетського уряду, дане питання в даний час знаходиться на розгляді Кабінету міністрів.
Крім того, офіційний Каїр опублікував офіційну заяву, в якій говориться, що дії влади спрямовані на боротьбу з "терористичним планом "Братів-мусульман".

Згідно з останніми офіційними даними, в зіткненнях, що відбулися напередодні, між ісламістами і органами правопорядку загинули 173 людини, з них в маніфестаціях в Каїрі було вбито 95 осіб. Раніше повідомлялося, що в протистоянні в столиці був убитий син духовного лідера "Братів-мусульман" Мухаммеда Баді Аммар.

Напередодні в Єгипті пройшла "п'ятниця гніву", по всій країні поліція затримала більше 1 тис. осіб. У відповідь "Брати-мусульмани" закликали своїх прихильників організувати "тиждень гніву", щодня проводячи акції протесту до тих пір, поки не завершиться "військовий переворот".

"Ми не покинемо площі. І ми ніколи не мовчатимемо, якщо наші права порушуються, - заявив один з прихильників ісламістів. - Ми тут ради наших загиблих братів".

Ситуація в Єгипті різко загострилася після того, як 3 липня 2013 р. армія усунула з посади Мурсі і скасуваоа дію Конституції. З того часу прихильники поваленого Президента, який в даний час знаходиться в ув'язненні, закликали продовжувати безлади, щоб повернути Мурсі до влади.