ua en ru

Прем'єр Австралії сподівається, що Росія візьме участь в саміті G20 у листопаді

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт сподівається, що Росія візьме участь в саміті G20 у листопаді 2014 р.

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт сподівається, що Росія візьме участь в саміті G20 у листопаді 2014 р. Про це він заявив в Парижі в ході заходів, присвячених 70-річчя висадки союзних військ у Нормандії, повідомляє прес-служба прем'єра Австралії.

Так, відповідаючи на питання журналіста, чи можливо, що Президент Росії Володимир Путін не буде запрошений на саміт G20, після того як саміт лідерів провідних країн світу пройшов у форматі G7, тобто без участі Росії, Ебботт зазначив, що G20 - саміт все ж іншого характеру.

"G20 є економічною зустріччю, в той час як G7 або G8, як правило, мають дуже сильний компонент безпеки. Очевидно, є дуже серйозні побоювання з приводу поведінки Росії по відношенню до України, і я можу зрозуміти, чому лідери G7 не хотіли зараз сідати за один стіл з Президентом Путіним. Але коли справа доходить до питань процвітання світу, коли справа доходить до питань управління міжнародними фінансами, коли справа доходить до гармонізації правил оподаткування, коли мова йде про спробу сприяти глобальному зростанню, я думаю, краще, щоб ми включили Росію. На даний момент я очікую, що Росія візьме участь в G20 в листопаді", - заявив австралійський прем'єр.

Нагадаємо, G8 змінив формат на G7 з-за дій Росії щодо України, зокрема з-за анексії Криму.