ua en ru

Представник Януковича в Раді прогнозує внесення кандидатури прем'єра наступного тижня

Президент Віктор Янукович може внести до Верховної Ради кандидатуру на посаду прем'єр-міністра наступного тижня.

Президент України Віктор Янукович (на фото) може внести до Верховної Ради кандидатуру на посаду прем'єр-міністра наступного тижня. Про це на прес-конференції заявив представник Президента у Верховній Раді, народний депутат Партії регіонів Юрій Мірошниченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що це може відбутися наступного тижня. Швидше за все, на наступному", - зазначив Мірошниченко.

Представник Президента розповів про консультації у спікера Ради з лідерами фракцій. За його словами, позачергове засідання парламенту малоймовірно.

Також депутат зазначив, що Партія регіонів не підтримає пропозицію опозиції ухвалити закон, за яким сам Конституційний суд може скасувати рішення про політреформу.

"Єдине, на що не погоджується не лише Партія регіонів, але і наші колеги комуністи - це йти шляхом, який, з правової точки зору, є спірним в частині змін до Конституції", - зазначив Мірошниченко.

Тому, за його прогнозами, процес внесення змін до Конституції буде тривалим і закінчиться в кращому випадку восени.

"Якщо дотримуватися всіх необхідних процедур, то останнє голосування має бути не раніше вересня, оскільки Конституція передбачає дві сесії для таких змін", - повідомив регіонал.

Нагадаємо, 28 січня Янукович прийняв відставку прем'єра Миколи Азарова. Новий Кабмін повинен бути сформований протягом 60 днів після цього.