ua en ru

Голова ПАРЄ заявила, що асамблея не визнає "вибори" ДНР і ЛНР 2 листопада

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер заявила, що асамблея не визнає "вибори" так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" 2 листопада.

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер заявила, що асамблея не визнає "вибори" так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" 2 листопада. Про це йдеться в заяві Брассер, опублікованій на сайті ПАРЄ.

"Я засуджую рішення самопроголошеної влади так званих Донецької та Луганської народних республік провести "парламентські вибори " і "президентські вибори " 2 листопада 2014 року. Вони порушують мінський протокол, підписаний 5 вересня, і будуть перешкоджати реалізації угоди вже і без того крихкого перемир'я. Вони є нелегітимними і не будуть визнані Асамблеєю", - сказала Президент ПАРЄ.

Крім цього, Брассер закликала владу Російської Федерації дотримуватися своїх зобов'язань за мінським протоколом і не визнавати результати "виборів" ДНР і ЛНР.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко переконаний, що вибори, які самопроголошені "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" збираються провести 2 листопада, ставлять під загрозу перемир'я, що було досягнуто мінськими домовленостями.