ua en ru

Уряд має бути створений за 6 днів, - Порошенко

Уряд має бути створений за 6 днів, - Порошенко
Новий кабінет міністрів України має бути створений за 6 днів.

Новий Кабінет міністрів України має бути створений за 6 днів. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції з віце-президентом США Джо Байденом у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Допомога та координація США у ці складні часи є дуже значною і знаковою. Мені сподобалась фраза, яку сказав пан віце-президент, що ці 6 днів, 6 тижнів і 6 місяців можливо будуть найбільш важливими для України", - заявив Порошенко.

"Дійсно ми за 6 днів маємо завершити формування коаліційного уряду, знайти всі компроміси, фракції, які є учасниками коаліційного процесу, і я всіх вітаю, що сьогодні фракції підписали коаліційну угоду, що розкриває шляхи для якнайшвидшого формування уряду. Я повністю погоджуюсь з цією оцінкою, я повністю поділяю необхідність її прискореного формування", - додав Президент.

Байден також зазначив, що новий український уряд має бути створений за кілька днів.

"Президент Порошенко і я говорили, що якщо завтра буде припинення вогню на сході, то Україну і надалі чекає боротьба за економічний і демократичне майбутнє в Києві.. Є дуже багато роботи, яку необхідно зробити в Києві, починаючи із створення нового уряду. За кілька днів, а не тижнів, створіть новий уряд. Якомога швидше - це потрібно зробити протягом кількох днів, не тижнів. Продовжуйте проведення реформ, про які було узгоджено з українським народом, який підтримав це", - сказав віце-президент США.

Нагадаємо, партії "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", Радикальна партія Олега Ляшка, об'єднання "Самопоміч" та ВО"Батьківщина" сьогодні підписали коаліційну угоду. Про словами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка новий Кабмін повинен бути створений протягом 10 днів.