ua en ru

ПР обіцяє підтримати опозиційний законопроект про лікування Тимошенко за кордоном

Партія регіонів (ПР) підтримає законопроект про лікування засудженої екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за кордоном, якщо опозиційні фракції представлять і проголосують за нього. Про це в інтерв'ю радіо "Свобода" заявив представник Партії регіонів Олег Царьов, коментуючи ймовірність розгляду у Верховній Раді законопроекту про лікування засуджених за кордоном.

За словами Царьова, Партія регіонів не повинна вносити альтернативний законопроект про лікування ув'язнених за кордоном, оскільки ця пропозиція належить опозиції, тому без неї будь-який запропонований регіоналами законопроект не матиме підтримки.

Царьов переконаний, що опозиція нині не хоче конкуренції і її влаштовує статус-кво, вони насправді не хочуть, аби Тимошенко звільняли. "І насправді сьогодні ми спостерігаємо одну з найбільших зрад в Україні", - заявив Царьов.

"Сьогодні м'яч знаходиться на боці опозиційних фракцій. Президент зробив свою заяву про те, що в разі, якщо Верховна Рада проголосує закон про лікування Тимошенко за кордоном, Президент його підпише", - сказав регіонал.

При цьому інший нардеп від ПР Євген Балицький в коментарі ТВі також повідомив, що його політична сила підтримає такий законопроект. "Так, ми додамо необхідних голосів опозиції в цій ситуації", - ствердив він.

Проте на запитання, чому саме опозиції, чи не потрібен цей законопроект всій країні, оскільки цього вимагає ЄС, Балицький наголосив, що у цій ситуації Партія регіонів готова пожертвувати своїми інтересами заради інтересів всієї країни: "Ми й Президент країни і фракція Партії регіонів ставимо сьогодні свої інтереси нижче інтересів країни й на шляху до євроінтеграції ми зобов'язані це зробити, тож будемо голосувати за цей закон".

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект позафракційного депутата Сергія Міщенка, який передбачає порядок лікування засуджених за межами країни ув'язнення.