ua en ru

ПР, КПУ і позафракційні нардепи не підтримають Конституційний акт опозиції, - нардеп ПР

Партія регіонів, КПУ і позафракційні не підтримають закон опозиції про Конституційний суд України (КСУ).

Партія регіонів, КПУ і позафракційні не підтримають закон опозиції про Конституційний суд України (КСУ). Про це РБК-Україна заявив народний депутат Партії регіонів Михайло Чечетов.

"У середу відбулася нарада лідерів фракцій у спікера Володимира Рибака. Враховуючи наявність звернення трьох опозиційних лідерів скликати позачергову сесію, були проведені такі консультації. Однак на цій зустрічі три лідери опозиційних фракцій так і не представили єдиний проект Конституції. Тепер опозиція вимагає прийняти закон (для ухвалення КСУ рішення про скасування конституційної реформи). Партія регіонів, фракція КПУ, а також позафракційні в особі депутата Єремєєва, чітко заявили про те, що голосувати за такий проект закону не будемо", - заявив він.

За його словами, враховуючи відсутність домовленостей на попередній зустрічі в середу, було ухвалено провести додаткові консультації в п'ятницю.

"Ми узгодимо перелік законів, які винесемо на розгляд у вівторок. Але головна наша вимога, яке ми піднімемо, щоб парламент працював на наступному тижні, не залежно від консультацій. Якщо їх веде спікер Рибак, то засідання має продовжувати віце-спікер Калєтнік. Тільки так. Ми не допустимо продовження практики минулих тижнів", - сказав Чечетов.

Депутат повідомив, що поки що точний час проведення зустрічі у Рибака не відомо.

"Його повідомлять завтра, не виключаю, що це буде 11:00 ранку. Традиційно такі зустрічі відбувалися в цей час. Це буде робоча закрита нарада, без преси. А в понеділок всі напрацювання будуть представлені на погоджувальній раді", - резюмував Чечетов.