ua en ru

ПР добиватиметься зняття недоторканості з нардепа, що побив регіонала Малишева

Народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник буде наполягати на знятті недоторканості з депутата, що побив депутата від ПР Володимира Малишева. Про це Олійник заявив сьогодні у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

Олійник заявив, що особисто подасть на знаття депутатської недоторканності з депутата, який побив Малишева.
За його словами, прийняття нового закону про внесення змін до регламенті ВР, дозволить спростити процедуру зняття з депутатів недоторканності.

"Пропонується наступне: подання реєструється у ВР і фактично включається у порядок денний, і на Верховній Раді за всіма процедурами, без порушень прав всіх учасників всіх процесів виступає прокурор, виступає особа, до якої пред'явлені звинувачення.

Можна робити перерву, можна перенести на тиждень-два. Але остаточне рішення приймає Верховна Рада", - заявив Олійник.
Фактично тепер зняття депутатської недоторканності відбувається без участі регламентного комітету ВР.

"Чому ми уникли цього комітету? Коли профільні комітети приймають якесь рішення, то орієнтуються на експертні висновки. Але у питання про притягнення до відповідальності, де ми друг друга знаємо і не орієнтуємося на те, що говорили на комітеті. Тоді виникає питання, навіщо зволікати, коли остаточне рішення приймає Верховна Рада", - заявив Олійник.

Нагадаємо, сегондя під час сутички між опозиціонерами та депутатами від Партії регіонів біля кабінету Рибака постраждав народний депутат від фракції "Батьківщина" Степан Кубів, а також народний депутат від фракції ПР Володимир Малишев.