ua en ru

Посол США має бути оголошений персоною нон грата в Україні, - Симоненко

Посол США Джеффрі Пайєтт повинен бути оголошений персоною нон грата в Україні через порушення норм дипломатії і втручання у внутрішні справи країни. Про це заявив лідер Комуністичної партії України (КПУ) Петро Симоненко, повідомляє прес-служба партії.

"США щодо тих чи інших подій, що відбуваються в Україні, користуються подвійними стандартами, до речі, як і Європа. У себе вони таке випалюють розпеченим залізом. Коли мова йде про Сполучені Штати, вони, безумовно, використовують всі можливі ресурси, щоб боротися з тероризмом як таким, а також тим, що ними використовується для захоплення територій і цілих народів", - так він прокоментував заяву посла США про події біля будівлі Києво-Святошинського районного суду та Святошинського райвідділу МВС.

За словами лідера КПУ, коли йдеться про Україну, то тут зрозуміло, що США, як і Європі, потрібна дестабілізація ситуації в Україні.

"Нестабільність, перш за все, в умовах, коли формується політичний майданчик для боротьби за президентську владу. І США, як завжди, виступають ляльководами й смикають за ниточки, щоб спонукати ті або інші настрої в Україні. Тому, тут нічого нового немає, це форма підтримки так званої "опозиції" і Майдану, завдання яких - дати можливість відкрити дорогу на президентські вибори черговій маріонетці, як це було і при Ющенку. І на кого вони б не ставили з цієї трійки, вони вирішують лише одне - їх маріонетка повинна головувати в Україні", - підкреслив Симоненко.

Крім того, він додав, що посол США повинен бути оголошений персоною нон грата в Україні через порушення норм дипломатії і втручання у внутрішні справи країни.

"Я вже навіть не торкаюся питання, як головний представник дипломатії США в Україні може висловлювати подібне. У даному разі якщо тільки така заява звучить, він повинен негайно бути оголошений персоною нон грата і відправляються з України. Я тільки дивуюся, чому українська влада, чому Міністерство закордонних справ мовчать з цього приводу. Посла Сполучених Штатів треба вже давно відправити з території України. Він порушує всі дипломатичні протоколи і норми поведінки", - додав Симоненко.