ua en ru

Порошенко запустив два гідроагрегати Дністровської ГАЕС

Під час робочої поїздки до Чернівецької області Президент України Петро Порошенко здійснив синхронний запуск двох гідроагрегатів Дністровської ГАЕС м. Новодністровськ.

Під час робочої поїздки до Чернівецької області Президент України Петро Порошенко здійснив синхронний запуск двох гідроагрегатів Дністровської ГАЕС м. Новодністровськ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Україна скучила за таким свят, коли ми вводимо в запуск настільки потужні об'єкти", - сказав Порошенко під час спілкування з працівниками підприємства.

Президент підкреслив, що введення в дію таких об'єктів дозволить швидко вирішити питання енергетичної незалежності держави, зазначивши, що країна буде менше залежати від російського газу.

"Введення в дію таких об'єктів, як Дністровська ГАЕС, Канівська комплекс дозволить Україні перестати залежати від зовнішнього постачання вугілля і газу", - підкреслив він.

Порошенко підкреслив, що 85% всього обладнання ГАЕС вироблено на українських підприємствах, адже "Україна має весь комплекс енергетичного машинобудування".

Він також відзначив високий рівень організації роботи на підприємстві та екологічність виробленої електроенергії.

"Було б непогано відсвяткувати 25-ту річницю незалежності України запуском 3-го гідроагрегату станції", - підсумував Президент.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко сьогодні, 24 жовтня, перебуває з робочою поїздкою у Чернівецькій області.