ua en ru

Порошенко заявляє про загрозу припинення кредитування з боку МВФ в разі введення воєнного стану в Україні

Президент України Петро Порошенко виступає проти запровадження воєнного стану в країні.

Президент України Петро Порошенко виступає проти запровадження воєнного стану в країні. Про це він заявив під час зустрічі з представниками депутатських фракцій і груп, йдеться у повідомленні прес-служби Президента України.

"Закликаючи владу до прийняття рішення про введення військового положення, народні депутати повинні усвідомлювати наслідки для країни такого рішення. Сьогодні навіть одне необережне слово здатне потягнути за собою серйозні наслідки", - заявив Порошенко.

За його словами, Україна сьогодні вже знаходиться в стані бойових дій і повинна боронити свою територію, для чого потрібна боєздатна армія і відповідне забезпечення, що неможливо під час військового стану.

"У військовому становищі заборонені поставки зброї, продукції подвійного призначення, а нам треба виграти війну", - підкреслив Президент.

Порошенко також зазначив, що під час військового стану стає неможливою підтримка держави міжнародними фінансовими інститутами.

"Країнам у стані війни МВФ не дає грошей. Про це ніхто не думає, коли ставить сьогодні питання про військовому становищі", - сказав глава держави.

Порошенко також звернув увагу на те, що під час військових дій захищена законом не тільки сторона, яка зазнала агресії, але й країна-агресор.

"Воєнний стан - це ситуація, коли є протилежна сторона. І та сторона, з якою ми воюємо, має відповідні права. Її можуть підтримувати, в тому числі й інші держави, вона захищена міжнародним правом", - підкреслив Президент.

Разом з тим, Петро Порошенко зазначив, що сьогодні влада сконцентрувала зусилля на визнання світом самопроголошених ДНР і ЛНР терористичними організаціями.