ua en ru

Порошенко обурений примусовим наданням громадянства РФ українському режисерові Сенцову

Президент України Петро Порошенко обурений примусовим наданням російського громадянства українському режисеру Олегу Сенцову, який був затриманий співробітниками ФСБ 11 травня в Криму.

Президент України Петро Порошенко обурений примусовим наданням російського громадянства українському режисеру Олегу Сенцову, який був затриманий співробітниками ФСБ 11 травня в Криму. Про це він заявив у телефонній розмові з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає прес-служба українського лідера.

"Глава держави висловив обурення примусовим наданням російського громадянства українському режисеру Олегу Сенцову на території Криму і подальшим його утриманням у в'язниці в Москві", - йдеться в повідомленні.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська повідомила, що Сенцов автоматично отримав громадянство РФ, коли перебував у слідчому ізоляторі Росії.

Нагадаємо, 11 травня 2014 р. співробітники ФСБ Росії затримали в Криму Сенцова і ще трьох активістів. У Росії їх звинувачують за статтями "Тероризм", "Організація терористичного спільноти та участь у неї", а також "Незаконний обіг зброї".

7 липня 2014 р. Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту українському режисерові Сенцову до 11 жовтня 2014 р.