ua en ru

Порошенко під час візиту до СШАпідніме питання про визнання ЛНР та ДНР терористичними організаціями

Президент України Петро Порошенко має намір під час візиту до США підняти питання про визнання так званих ЛНР та ДНР терористичними організаціями.

Президент України Петро Порошенко має намір під час візиту до США підняти питання про визнання так званих ЛНР та ДНР терористичними організаціями. Про це Порошенко заявив під час зустрічі з американським сенатором Робертом Менендесом, повідомила прес-служба глави держави.

Президент поінформував сенатора про загострення ситуації в Донецькій та Луганській областях у зв'язку з агресією проти України, зазначивши, що українські Збройні сили України мали значний прогрес у протидії терористам до тих пір, доки не втрутилась російська армія.

"Зараз для України є критично важливим отримати допомогу у її боротьбі за свободу, демократію, суверенітет", - наголосив Порошенко.

Президент також повідомив про плани здійснити візит на саміт НАТО, де він має намір провести переговори з лідерами держав-членів щодо координації подальших дій.

Порошенко також передав Роберту Менендесу подяку Конгресу США за ініціативу надати Україні статус основного союзника поза блоком НАТО.

"Це дозволить нам отримати нові можливос

і від співпраці зі Сполученими Штатами та посилити свою безпеку", - відзначив Президент.

В свою чергу, сенатор Менендес відзначив, що події на Донбасі загрожують не лише Україні, а всьому світові.

Нагадаємо, візит Порошенка до США планується на другу половину вересня 2014 р. і його рамках заплановані зустрічі з керівництвом США.