ua en ru

Порошенко в Саудівській Аравії обговорив з міжнародною коаліцією останні теракти на Донбасі

Президент України Петро Порошенко під час візиту до Саудівської Аравії обговорив з представниками міжнародної коаліції поточну ситуацію на Донбасі. Про це йдеться в заяві глави держави у зв'язку з терористичним актом у Маріуполі.

"Міжнародна коаліція на підтримку України повинна надати рішучу відсіч злочинам терористів, посилити всі форми тиску на тих, хто їх спонсорує і всебічно підтримує. Саме про це сьогодні я говорив у Ер-Ріяді та по телефону із лідерами провідних країн світу, і зараз терміново повертаюсь в Україну для проведення засідання РНБО задля рішучої координації дій у зв'язку з цим жахливим злочином", - сказано в заяві.

За словами Порошенка, цивілізовані країни повинні ще більше об'єднати зусилля і зупинити розповзання терористичної загрози. "Так звані "ДНР" та "ЛНР" мають бути визнані терористичними організаціями", - наголосив Президент України.

Нагадаємо, в Саудівській Аравії сьогодні знаходяться глави держав і урядів багатьох країн, зокрема Президент Франції Франсуа Олланд, Президент Туреччини Реджеп Ердоган, лідери багатьох мусульманських країн. Американську делегацію на похоронах очолює Джозеф Байден.