ua en ru

Порошенко погодив надання додаткової відпустки батькам інвалідів з найтяжчим ураженням здоров'я

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 120-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих положень соціальної політики". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом від Президента (30.01.2015)", - йдеться у статусі проходження документа.

Як заявив міністр соціальної політики Павло Розенко, даний закон надає додаткову щорічну оплачувану відпустку для працюючих батьків, які опікуються інвалідами з дитинства з найтяжчим ураженням здоров'я (підгрупи А першої групи ).

Зокрема даним законом передбачено щорічну додаткову оплачувану відпустку тривалістю 10 календарних днів зазначеним категоріям осіб.

"Друга принципова позиція - ми пропонуємо продовжити виплати допомоги по досягненню дитиною трирічного віку особам, яким була призначена допомога по народженні дитини до 30 червня 2014 р", - заявив Розенко.

Він нагадав, що 1 липня 2014 р. Рада ухвалила закон, який скасував виплати допомоги по досягненню дитиною трирічного віку особам, у зв'язку з чим виникла правова колізія.

"Трете - уряд пропонує спростити механізм та перелік документі в при призначенні допомоги при народженні дитини. Це наша принципова позиція", - сказав Розенко.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала цей законопроект (№ 1539) 15 січня 2015 р. За відповідне рішення проголосували 277 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Зазначимо, що в Україні 1 липня 2014 р. розмір допомоги при народженні першої дитини збільшився на 10 тис. 320 грн - до 41 тис. 280 грн.