ua en ru

Порошенко вважає ситуацію під Дебальцеве загрозою режиму припинення вогню

Президент України Петро Порошенко вважає ситуацію під Дебальцевого (Донецька область) можливою загрозою режиму припинення вогню, положення про який почало діяти з 00:00 15 лютого. Про це він повідомив під час виступу в Генеральному штабі ЗСУ.

"Мирний процес зараз знаходиться під високою загрозою того, що бойовики використовують напружену ситуацію під Дебальцеве для зриву режиму припинення вогню. Про це я публічно попередив усіх учасників "нормандського процесу", мінських переговорів, в тому числі і Росію", - сказав Порошенко.

Крім того, він спростував інформацію бойовиків про існування "котла" в районі Дебальцевого.

Порошенко також зазначив, що військові в Дебальцеве отримали 4 конвою, які забезпечили сили АТО речами, боєприпасами, новою технікою і ротацією.

"По дебальцевському плацдарму ми запросили представників ОБСЄ, Спільного центру з контролю і координації негайно відправитися в Дебальцеве і переконатися, чи розблоковано дорога", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, Президент України обіцяв у разі порушення режиму припинення вогню скликати екстрене засідання Євроради, а також заявив про готовність до введення військового стану по всій країні.