ua en ru

Порошенко розраховує, що Яценюк залишиться прем'єром мінімум до перевиборів Ради

Президент України Петро Порошенко розраховує, що Арсеній Яценюк залишиться прем'єр-міністром мінімум до перевиборів Верховної Ради, які очікуються цієї осені.

Президент України Петро Порошенко (на фото праворуч) розраховує, що Арсеній Яценюк (ліворуч) залишиться прем'єр-міністром мінімум до перевиборів Верховної Ради, які очікуються цієї осені. Про це журналістам після засідання Кабміну повідомив представник Президента в Кабінеті міністрів Олександр Данилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Данилюка, Гройсман не може бути довго в.о. прем'єра.

"Це питання вирішує Верховна Рада. Не може розпорядженням Кабінету міністрів покладатися повноваження на Гройсмана. Може, на певний час. Не забувайте, що прем'єр-міністр - це політична посада. Так просто між собою передати повноваження можливо на два-три дні, але неможливо в довгостроковій перспективі", - сказав він.

Зі слів Данилюка, Президент вважає, що Яценюк сьогодні є прем'єром. "Він прем'єр... Я думаю, що цей склад уряду працюватиме до перевиборів", - сказав він.

"Коней на переправі не міняють, а під час битви тим більше. Тому я думаю, що Президент заявив чітку позицію, що зараз емоції вляжуться і уряд продовжить свою роботу", - додав Данилюк.

Нагадаємо, 24 липня прем'єр Арсеній Яценюк подав у відставку у зв'язку з розпадом коаліції у Верховній Раді, а також у зв'язку з відмовою парламенту підтримати ініціативи Кабміну щодо секвестру держбюджету-2014 і реформи НАК "Нафтогаз України".

24 липня Яценюк також підписав розпорядження про призначення тимчасово виконуючим повноваження прем'єр-міністра України віце-прем'єр-міністра України, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана.