ua en ru

Порошенко розпорядився створити комітет з питань розвіддіяльності при Президентові

Президент України Петро Порошенко розпорядився створити Об'єднаний комітет з питань розвідувальної діяльності при Президенті України. Відповідний указ №42/2015 опублікований прес-службою глави української держави.

"З метою підвищення ефективності діяльності розвідувальних органів України та реалізації положень статей 7 та 24 закону України "Про розвідувальні органи України", відповідно до пунктів 1, 17 і 28 частини першої статті 106 Конституції України постановляю утворити Об'єднаний комітет з питань розвідувальної діяльності при Президенті України", - йдеться в документі.

Крім цього, Порошенко доручив ліквідувати Комітет з питань розвідки при Президентові України та звільнив Ігоря Смешка від виконання обов'язків голови зазначеного.

"Внести до переліку посад, які можуть бути заміщені військовослужбовцями Збройних сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів спеціального призначення в державних органах, установах і організаціях, та граничних військових звань за цими посадами, затвердженого указом Президента України від 25 жовтня 2007 року № 1020 (зі змінами, внесеними Указами від 3 липня 2014 року № 563 і від 7 жовтня 2014 року № 760), зміну, виключивши у підрозділі "Апарат Комітету з питань розвідки при Президентові України" розділу "Апарат Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться в документі.

Нагадаємо, в жовтні Порошенко доручив створити Комітет з питань розвідки при Президентові України на чолі з радником Президента Ігорем Смешком.