ua en ru

Порошенко розпорядиться про припинення вогню з боку сил АТО на Донбасі (уточнено)

Президент України Петро Порошенко розпорядиться про припинення вогню з боку сил антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Президент України Петро Порошенко (на фото) розпорядиться про припинення вогню з боку сил антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях. Про це Порошенко заявив журналістам в рамках заходів з нагоди випуску слухачів у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського, передає його прес-служба.

Порошенко зазначив, що його мирний план має 14 пунктів і зараз триває підготовка до початку його реалізації.

За його словами, ключовими елементами мирного плану є закриття кордону України з Російською Федерацією та внесення змін до Конституції, які передбачатимуть децентралізацію влади.

"План почнеться з мого наказу про одностороннє припинення вогню", - сказав глава держави у відповідь на запитання журналістів щодо мирного плану.

"Можу сказати, що час припинення вогню буде досить коротким. Ми чекаємо, що відразу після цього відбудеться роззброєння військових формувань, наведення порядку", - сказав Порошенко.

"Очікуємо, що будуть звільнені заручники, захоплені будинки. Ми очікуємо, що гарантіями безпеки громадян Донбасу скористається велика кількість мирного населення", - підкреслив він.

За словами Порошенка, зі свого боку влада запропонує амністію тим, хто не здійснював тяжких злочинів і організацію коридору для догляду разоруженных бойовиків з території України.

Нагадаємо, АТО в східних областях України триває вже більше двох місяців, з середини квітня 2014 р.