ua en ru

Порошенко просить ОБСЄ збільшити кількість спостерігачів на Донбасі до 1,5 тис. осіб

Президент України Петро Порошенко просить ОБСЄ збільшити кількість спостерігачів моніторингової місії на Донбасі до 1,5 тис. осіб.

Президент України Петро Порошенко просить ОБСЄ збільшити кількість спостерігачів моніторингової місії на Донбасі до 1,5 тис. осіб. Про це він заявив на зустрічі з постійними представниками країн-членів ОБСЄ, передає прес-служба українського лідера.

Так, Порошенко звернувся до представників ОБСЄ з проханням про невідкладну активізації зусиль спеціальної моніторингової місії і закликав збільшити кількість спостерігачів до 1500.

"За нашими підрахунками, тільки таку кількість інспекторів ОБСЄ при наявності як мінімум 29 безпілотників здатне забезпечити об'єктивний контроль території, захопленій терористами", - зазначив він.

Порошенко також підкреслив необхідність негайної імплементації Мінських домовленостей, акцентувавши увагу представників ОБСЄ на важливості забезпечення контролю українсько-російського кордону за участю інспекторів ОБСЄ з відповідною відео-фіксацією.

"Тільки такий контроль буде сприяти подальшій деескалації ситуації на Сході України", - зазначив Президент.

Раніше Порошенко повідомив, що поставки першої партії безпілотників для моніторингу кордону завершаться до 13 жовтня.