ua en ru

Порошенко закликав Великобританію ратифікувати УА України з ЄС

Порошенко закликав Великобританію ратифікувати УА України з ЄС

Президент України Петро Порошенко закликав Великобританію ратифікувати угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Про це, зокрема, йшлося на зустрічі українського Президента з главою МЗС Великобританії Філіпом Хэммондом, передає прес-служба глави держави.

Президент зазначив, що Україна розраховує на подальшу підтримку Великобританії і ефективна співпраця між країнами. "Ми вдячні за вашу участь у трастовому фонді НАТО. Ми задоволені нашою співпрацею в економічній сфері", - сказав Порошенко.

Глава держави також зазначив, що для деескалації ситуації в Україні необхідно впровадити міжнародну миротворчу місію. Співрозмовники погодилися, що має бути посилена робота місії ОБСЄ в Україні.

"Буде дуже небезпечним, якщо європейські партнери одягнуть рожеві окуляри, вважаючи що все добре", - підкреслив Президент, нагадавши, що залишаються неосвобожденными заручники, в тому числі Надія Савченко, немає контролю за кордоном, не виведені іноземні війська з окупованих територій України.

У свою чергу, глава британського МЗС зазначив, що ЄС готовий підтримувати політику санкцій щодо Росії і надалі посилювати їх у разі ескалації ситуації.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк очікує від Великобританії додаткової допомоги для посилення оборони України.

Зазначимо, сьогодні УА України з ЄС ратифікував Президент Польщі.