ua en ru

Порошенко закликав до прискорення процесу реформування прокуратури

Президент України Петро Порошенко закликав до прискорення процесу реформування прокуратури.

Президент України Петро Порошенко закликав до прискорення процесу реформування прокуратури. Про це він заявив під час зустрічі з представниками прокуратури, присвяченої Дню працівника прокуратури, передає прес-служба глави української держави.

"Суспільство сьогодні має серйозні претензії до Генеральної прокуратури, до місцевих прокуратур і повільного реформування структури", - заявив Порошенко.

За його словами, основними недоліками є затягування розслідування резонансних кримінальних справ, уникнення покарання чиновниками, неповернення вкрадених державних коштів, перебування на посадах прокурорів, які заплямували себе корупційними діями.

Також Президент зажадав завершення розслідування трагічних подій на Майдані. У зв'язку з цим він підкреслив, що в цьому питанні не може бути амністії або якихось домовленостей.

"Я вимагаю підвищення ефективності дій прокуратури. Органи прокуратури повинні знаходити жорстку оцінку фактам зловживань, перевищення влади, корупції, насамперед серед державних службовців. Більшої уваги потребують законність проведення закупівель за державні кошти, незаконні оборудки з земельними ресурсами", - заявив він.

Крім цього, Порошенко закликав удосконалити інформаційну роботу ГПУ.

Нагадаємо, експерти Ради Європи представлять звіт про оцінку розслідуванні подій Евромайдана на початку 2015 року.