ua en ru

Порошенко закликав ЄС утриматися від передчасного оптимізму по мінських угодах

Президент України Петро Порошенко закликав Євросоюз утриматися від передчасного оптимізму по мінських угодах. Про це він заявив в ході телефонної розмови з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, передає прес-служба глави української держави.

Порошенко подякував Туска за його участь у Марші Гідності у Києві 22 лютого, що стало символом підтримки України з боку Європейського Союзу. У відповідь Туск відзначив надзвичайну важливість цієї події для ЄС і для нього особисто.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та стан виконання мінських домовленостей. Президент України поінформував Президента Європейської Ради про останні результати телефонних переговорів в "нормандському форматі". При цьому він підкреслив, що стійкого і всеосяжного припинення вогню з боку бойовиків і повного відведення ними важкого озброєння при моніторингу і верифікації ОБСЄ не досягнуто. Порошенко закликав ЄС утриматися від передчасного оптимізму і продовжувати політику щодо впливу на сторони мінських домовленостей з метою повного виконання ними своїх зобов'язань.

Нагадаємо, в штабі АТО сьогодні відзначають істотне зниження інтенсивності обстрілу.