ua en ru

Порошенко присвоїть українське громадянство іноземцям, що воюють в рядах сил АТО

Президент України Петро Порошенко присвоїть українське громадянство іноземцям, що воюють в рядах сил антитерористичної операції.

Президент України Петро Порошенко присвоїть українське громадянство іноземцям, що воюють в рядах сил антитерористичної операції. Про це Порошенко заявив, виступаючи з трибуни парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після мого звернення з трибуни в країні почалася активна дискусія про залучення в органи влади іноземців. Я твердо стою на тому, що ми повинні залучати найкращий міжнародний досвід аж до включення фахівців дружніх Україні держав", - заявив Президент.

Він нагадав, що вранці підписав указ про надання громадянства Наталії Яресько, а також литовцю - Айварас Абрамовичус і Олександр Квіташвілі.

"Я на цьому не зупинюся. Після всіх регламентних процедур на ваш розгляд буде внесений відповідний закон, зміни (по процедурі отримання громадянства).... Я передаю привіт моїм бойовим побратимам. Ваше звернення до мене про отримання українського громадянства білорусам, росіянам, які зі зброєю в руках захищали честь і незалежність нашої держави, як я і обіцяв, я підпишу указ про надання їм українського громадянства. Вони пройшли це випробування", - сказав він.

Нагадаємо, напередодні Порошенко підписав указ про прийняття до громадянства Наталією Яресько, Олександром Квіташвілі і Айварасом Абрамавичусом, які претендують на посади в Кабміні.