ua en ru

Порошенко представив Ярему колективу Генеральної прокуратури України

Президент України Петро Порошенко представив новопризначеного генерального прокурора України Віталія Ярему керівному складу ГПУ.

Президент України Петро Порошенко представив новопризначеного генерального прокурора України Віталія Ярему керівному складу ГПУ. Про це повідомила прес-служба президента України.

"329 голосів народних депутатів в цих умовах - великий аванс, який український народ дає новому керівнику генеральної прокуратури", - сказав Порошенко.

Президент також відзначив роль Генеральної прокуратури у врегулюванні ситуації в країні.

"Країна в стані війни, країна потребує рішучих, консолідованих дій всіх гілок влади, і роль прокуратури в цьому дуже велика", - сказав він.

Порошенко акцентував увагу на тому, що одне з головних завдань, яке має реалізувати генпрокурор, - це кардинальна зміна образу Генеральної прокуратури.

"За останні роки замість захисту прав людей Генеральна прокуратура проводили операції, які дискредитували державу. Це неприйнятно для мене як Президента, так і для держави, яка обрала для себе європейський напрямок", - зауважив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні, 19 червня 2014 р. народні депутати дали згоду на призначення Президентом на посаду генерального прокурора України Віталія Яреми. За відповідне рішення проголосували 329 нардепів.

У свою чергу Порошенко заявив, що вважає перевагою Яреми відсутність у нього досвіду роботи в прокуратурі.

"Я розглядав різні кандидатури. Був суддя, адвокат, прийняв рішення зупинитися на правоохоронці. Відсутність в трудовій книжці запису працівник прокуратури є швидше перевагою, ніж недоліком", - сказав Порошенко, представляючи кандидатуру Яреми у парламенті.