ua en ru

Порошенко пропонує Раді ратифікувати угоду з ЄІБ про будівництво Бескидського тунелю

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді України ратифікувати гарантійну угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про будівництво Бескидського тунелю.

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді України ратифікувати гарантійну угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про будівництво Бескидського тунелю. Відповідний законопроект № 0092 зареєстрований сьогодні в парламенті.

Відповідно до угоди, ЄІБ готовий надати Державній адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниці") кредит у сумі 55 млн евро.

В угоді зазначається, що кредит має інвестиційний характер і стосується об'єкту, який має загальнонаціональне значення.

Як повідомлялося раніше, у травні 2014 р. Європейський інвестиційний банк повідомив, що виділяє кредит у 55 млн євро для фінансування будівництва в Україні двухколійного залізничного тунелю довжиною 1,8 км.

Зазначимо, , що вартість реконструкції Бескидського залізничного тунелю в Карпатах складе більш 200 млн євро.

Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки за маршрутом, на якому він розташований, перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 40% транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи.