ua en ru

Порошенко доручив почати спорудження в Києві монумента Соборності України

Порошенко доручив почати спорудження в Києві монумента Соборності України

Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів підготувати план заходів до Дня соборності України, який відзначається 22 січня, а також активізувати роботу з проектування і спорудження в Києві монумента Соборності України. Про це йдеться в указі Президента №948 від 22 грудня.

"З нагоди 96-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки та з метою належного відзначення у 2015 році Дня соборності України, виховання у громадян почуття патріотизму та гордості за свою державу постановляю: розробити із залученням громадськості та науковців і затвердити план заходів з відзначення у 2015 році Дня Соборності України", - йдеться в указі.

Крім того, обласним, Київській міській державній адміністраціям доручено розробити і затвердити регіональні плани заходів з підготовки та відзначення у 2015 році Дня соборності України.

Міністерству закордонних справ України доручено забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України заходів, пов'язаних з відзначенням Дня соборності україни, зокрема за участю представників української громадськості за кордоном.

Державному комітету телебачення і радіомовлення України доручено організувати цикли тематичних теле - і радіопередач до 96-ї річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно-української Народної Республіки, забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів з відзначення Дня соборності України.

Нагадаємо, напередодні Петро Порошенко підписав укази про святкування Дня гідності і свободи 21 листопада і день соборності 22 січня.