ua en ru

Порошенко доручив розпочати опалювальний сезон до 24 жовтня

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимиром Гройсманом дав доручення до кінця поточного тижня розпочати опалення всіх без винятку будинків в країні.

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимиром Гройсманом дав доручення до кінця поточного тижня розпочати опалення всіх без винятку будинків в країні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Не пізніше п'ятниці в кожному українському домі має бути тепло, батареї повинні бути теплими", - заявив він, підкресливши, що це завдання - "повна відповідальність місцевих органів влади".

Глава держави звернувся до віце-прем'єра з проханням дати відповідні вказівки на місця. "Голови обласних державних адміністрацій і відповідних районних підрозділів отримають сьогодні від мене відповідну вказівку, і я просив би забезпечити її виконання", - сказав Порошенко.

Володимир Гройсман запевнив, що це доручення буде виконано. "З нашої сторони відповідно до вашого доручення були зняті всі перешкоди", - сказав він.

Віце-прем'єр повідомив, що сьогодні направить спільний лист Мінрегіону та Міністерства палива та енергетики про те, щоб на місцях починали опалювальний сезон відповідно до температур повітря.

"Ми зараз проводимо низку заходів, які дозволять в умовах обмеженого обсягу газу проходити опалювальний сезон без перешкод. Ваше завдання щодо опалення в будинках буде виконана вчасно. Ми чітко під відповідальність голів обласних адміністрації будемо контролювати цю ситуацію, щоб кожен орган місцевого самоврядування, кожне місто запустилися вчасно, оскільки технічна готовність є", - повідомив Гройсман.

Нагадаємо, раніше сьогодні Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) і Міністерство енергетики та вугільної промисловості (Міненерговугілля) погодили питання початку опалювального періоду в Україні.