ua en ru

Порошенко підписав закон про спрощення оформлення спадщини

Порошенко підписав закон про спрощення оформлення спадщини Джерело фото:EPA
Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1709-VII "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо деяких питань спадкування)".

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1709-VII "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (щодо деяких питань спадкування)". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Закон спрощує процедуру оформлення спадщини та реєстрації прав громадян на успадковане ними нерухоме майно, насамперед, на селі. Тепер жителі сільських населених пунктів зможуть оформити необхідні документи за місцем проживання. Це не тільки робить відповідні послуги більш доступними для спадкоємців, але і зменшить часові та грошові витрати на їх оформлення.

Коментуючи підписаний закон, перший заступник глави Адміністрації Президента Геннадій Зубко зазначив, що прийняття цього документа є реалізацією одного з напрямків децентралізації влади, адже органів місцевого самоврядування сільських населених пунктів надаються повноваження щодо оформлення спадщини.

Крім того, законом скасовується обов'язкове проведення оцінки майна та встановлюється нульова ставка оподаткування у випадках спадкування майна спадкоємцями першої та другої черги. Тобто, у разі оформлення спадщини від чоловіка-дружини, батьків-дітей, баби-діда, брата-сестри.

Нагадаємо, 20 жовтня Верховна Рада передала право оформлення спадщини сільрадами.