ua en ru

Порошенко підписав закон про зарахування строку військової служби в особливий період до страхового стажу на пільгових умовах

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1316-VII "Про внесення змін до закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1316-VII "Про внесення змін до закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". Про це повідомила прес-служба Президента України.

Закон передбачає, що проходження громадянами військової служби у особливий період зараховується до їх страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також державної служби на пільгових умовах.

Законом також встановлено, що "членам сімей військовослужбовців, які проходять військову службу в особливий період, що оголошується відповідно до закону України "Про оборону України", гарантується виплата грошового забезпечення цих військовослужбовців у разі неможливості ними його отримання під час участі у бойових діях та операціях. У такому разі виплата грошового забезпечення здійснюється членам сімей військовослужбовців, зазначеним у пункті 6 статті 9 цього закону.

Порядок виплати грошового забезпечення зазначеним у цьому пункті членам сімей військовослужбовців визначається Міністерством оборони України, іншими центральними органами виконавчої влади, що здійснюють керівництво військовими формуваннями та правоохоронними органами, а також військовими формуваннями, правоохоронними і розвідувальними органами, в яких передбачено проходження військової служби військовослужбовцями".

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей закон в цілому 5 червня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 255 парламентарів.