ua en ru

Порошенко підписав закон про проживання та працевлаштування іноземців в Україні

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1539-VII "Про внесення змін до закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" щодо підстав для перебування іноземців та осіб без громадянства на території України".

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1539-VII "Про внесення змін до закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" щодо підстав для перебування іноземців та осіб без громадянства на території України". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

Закон вносить доповнення до статті 5 закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", згідно якими іноземці, які мають право на працевлаштування в Україні, та на період такої діяльності вважаються такими, що перебувають на території України на законних підставах, мають право не отримувати дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

"Для іноземців та осіб без громадянства, працевлаштування яких відповідно до законодавства України здійснюється без дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, замість такого дозволу подається трудовий договір (контракт), а для осіб, які мають статус закордонного українця - трудовий договір (контракт) та посвідчення закордонного українця", - йдеться в законі.

"Прийняття акта дозволить врегулювати питання видачі посвідок на тимчасове проживання в Україні для іноземців та осіб без громадянства, які мають намір знаходитись в Україні з метою здійснення трудової діяльності на строк, що перевищує 90 днів", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей закон в цілому 19 червня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 234 нардепи.