ua en ru

Порошенко розраховує на військово-технічну допомогу ЄС у зв'язку з вторгненням військ РФ в Україну

Президент України Петро Порошенко розраховує на військово-технічну допомогу країна Євросоюзу у зв'язку з вторгненням російських військ в Україну.

Президент України Петро Порошенко розраховує на військово-технічну допомогу країна Євросоюзу у зв'язку з вторгненням російських військ в Україну. Про це він заявив в ході зустрічі з Президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм у Брюсселі, повідомляє прес-служба глави держави.

"Глава держави заявив, що введення російських військ на територію України вимагає адекватної відповіді з боку ЄС. У цьому контексті Президент України висловив сподівання, що лідери держав-членів ЄС жорстко відреагують на акт агресії щодо України за результатами засідання Європейської Ради 30 серпня, зокрема військово-технічної допомоги Україні з боку держав-членів ЄС", - йдеться в повідомленні.

В свою чергу Герман ван Ромпей зазначив, що останні дії російської сторони викликали подальшу ескалацію конфлікту на Донбасі, що викликає глибоку стурбованість лідерів ЄС і стало причиною включення "українського питання" в повістку дня надзвичайного засідання Європейської Ради.

"Він переконаний, що за результатами дискусії на найвищому рівні Європейський Союз дасть консолідовану, справедливу та адекватну оцінку діям Російської Федерації. Зокрема, Президент Європейської Ради запевнив Президента України в тому, що під час прийняття рішення Європейською Радою позиція Євросоюзу "буде солідарної і відповідальною", - повідомила прес-служба Президента України.

Нагадаємо, 28 серпня Президент України Петро Порошенко заявив про вторгнення російських військ на територію України і закликав міжнародне співтовариство відреагувати. За його дорученням представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв звернувся до керівництва ЄС із закликом про скликання спеціальної сесії Європейської ради щодо ситуації в Україні на 30 серпня 2014 р. Порошенко збирається виступити в Брюсселі з приводу ситуації в Україні.