ua en ru

Порошенко схвалив державну підтримку органам місцевого самоврядування

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 118-VIII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо уточнення та приведення окремих положень у відповідність із нормами діючого законодавства". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом від Президента (30.01.2015)", - йдеться у статусі проходження документу.

Закон передбачає:

- стимулювання проектів співпраці та об'єднання територіальних громад шляхом надання відповідним органам місцевого самоврядування державної підтримки за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку;

- забезпечення у повному обсязі надходжень від місцевих податків і зборів до бюджетів місцевого самоврядування;

- механізм забезпечення належного обсягу бюджетів розвитку для здійснення капітальних видатків місцевих бюджетів;

- концентрацію ресурсів і повноважень на обласному рівні для належного фінансування заходів окремих державних програм в відповідності з обсягом коштів, передбачених у Законі про Державний бюджет України на 2015 рік для регіонального розвитку;

- вирішення проблемних питань фінансування делегованих повноважень органів місцевого самоврядування міст районного значення, селищ і сіл на перехідний період до формування дієздатних громад шляхом їх об'єднання.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила цей законопроект (№ 1766) 15 січня 2015 р. За відповідне рішення проголосували 277 нардепів з 226 мінімально необхідних.