ua en ru

Порошенко: "небесна сотня" і 872 бійця АТО померли за європейський вибір України

Президент України Петро Порошенко заявляє, що учасники Євромайдану в Києві і 872 бійці антитерористичної операції на Донбасі загинули за європейський вибір України. Про це Порошенко заявив, виступаючи у Верховній Раді перед ратифікацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хто сьогодні готовий померти за Європу? Саме таке питання задають вчені, коли досліджують вплив європейської ідентичності на значний розподіл націй. Дуже природним вважається готовність віддати своє життя і померти за свою батьківщину, але "Небесна сотня" і 872 відважних воїни померли не тільки за Україна. Вони склали голову за те, щоб ми зайняли гідне місце в сім'ї європейських народів. Від часів Другої світової війни жодна нація за право бути європейцями ніколи не платила таку високу ціну. Скажіть мені, хто зараз після того наважиться не відкрити двері у Європу перед Україною? Хто буде проти надання нам перспективи членства у ЄС, до якого ми сьогодні робимо перший, але дуже рішучий крок?"- поставив питання Порошенко.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 р. Верховна Рада ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Порошенко підписав цей закон №0098 прямо в сесійній залі.