ua en ru

Порошенко сподівається, що Рада ухвалить закон про особливий статус частини Донбасу 16 вересня

Президент України Петро Порошенко сподівається, що Верховна Рада прийме закон про особливий статус частини Донбасу 16 вересня.

Президент України Петро Порошенко сподівається, що Верховна Рада прийме закон про особливий статус частини Донбасу 16 вересня. Про це він заявив на прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"З 1 листопада 2014 р. ця угода набуде чинності. Я думаю, це буде історичним днем для України і для ЄС. До цього, я сподіваюся, будуть прийняті законопроекти, присвячені боротьбі з корупцією, зокрема про Антикорупційне бюро... нам вдасться передати до Верховної Ради законопроект про амністію, а також законопроект про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської областей, який є частиною мирного плану", - заявив Президент.

Нагадаємо, 10 вересня 2014 р. Президент України Петро Порошенко спрогнозував внесення в Раду наступного тижня законопроекту про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської обл.

Зазначений закон передбачений мінськими домовленостями, які були досягнуті 5 вересня між Україною і терористичними організаціями ЛНР і ДНР для встановлення на Донбасі перемир'я.