ua en ru

Порошенко схвалив ліквідацію Нацкомісію з питань моралі

Порошенко схвалив ліквідацію Нацкомісію з питань моралі

Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі", який створює передумови для ліквідації Національної комісії з питань захисту суспільної моралі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Згідно із Законом № 173-VIII від 10 лютого, Закону України "Про захист суспільної моралі" виключаються положення щодо визначення статусу та засад діяльності Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі в межах своєї компетенції здійснюють Міністерство внутрішніх справ України, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері культури, центральний орган виконавчої влади, реалізує державну політику у сфері кінематографії, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, державну політику у сфері державної митної справи, державну політику в сфері боротьби з правопорушеннями при застосуванні податкового, митного законодавства, Державний комітет телебачення і радіомовлення України та Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

"Громадський контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі здійснюють творчі спілки, які діють у сфері культури і мистецтв, журналістики. Держава забезпечує фінансову підтримку у здійсненні громадського контролю за додержанням вимог цього та інших законів у сфері захисту суспільної моралі в порядку, визначеному Кабінетом міністрів України", - повідомляє прес-служба Президента.

Нагадаємо, 10 лютого Нацкомісію з моралі ліквідувала Верховна Рада.

Найбільш відомими рішеннями комісії були заборона показу мультсеріалу "Сімпсони", програми Comedy Club, обмеження показу мультсеріалу South Park і рекомендація заборонити комп'ютерні ігри Mortal Kombat, God of War III і Manhunt II.