ua en ru

Порошенко виключає будь-які переговори з представниками ДНР і ЛНР

Президент України Петро Порошенко виключає будь-які переговори з представниками самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР).

Президент України Петро Порошенко виключає будь-які переговори з представниками самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це в ході брифінгу заявила уповноважений Президента з врегулювання ситуації в східних регіонах України Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, Порошенко розуміє значення діалогу в процесі врегулювання конфлікту, однак виключає будь-які переговори з представниками ДНР і ЛНР.

"Очевидно, що ніяких переговорів з ЛНР, ДНР, знаєте, не може бути. Так як (ці) організації ...беруть на себе відповідальність за те, що вони збивають українські літаки з найкращими наші військовими, без жалю вбивають мирних громадян", - підкреслила Геращенко.

Вона зазначила, що є чітка позиція вести переговори тільки з тими, хто "готовий розділити мирний план Президента для встановлення миру і припинення братовбивчої війни".