ua en ru

Порошенко і Керрі обговорили демократичний розвиток України

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 4 червня, у Варшаві провів зустріч з держсекретарем США Джоном Керрі, під час якої обговорили демократичний розвиток України.

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 4 червня, у Варшаві провів зустріч з держсекретарем США Джоном Керрі, під час якої вони обговорили демократичний розвиток України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби новообраного Президента України.

Під час зустрічі державний секретар США Джон Керрі зазначив, що громадяни України багатомісячними протести призвели до зміни влади в державі і продемонстрували всьому світові приклад хоробрості і відданості прагненню жити у вільній державі.

"Те, що відбулося в Україні, є показовим і прекрасним прикладом для всього світу - хоробрості, рішучості та відданості свободі", - сказав держсекретар США.

Керрі також зазначив, що Петро Порошенко здобув переконливу перемогу на позачергових президентських виборах 25 травня, яка, за його словами, дає йому мандат на те, щоб "вести країну в нову еру".

Петро Порошенко в свою чергу зазначив: "США підтримали нашу боротьбу за волю і демократичний вибір, і це є надзвичайно важливим для України".

За його словами, "добре скоординовані дії Вашингтона і Брюсселя сьогодні дають нам шанс на розвиток і модернізацію".

Порошенко і Керрі обговорили демократичний розвиток України

(Фото: Reuters)

Новообраний Президент також висловив упевненість, що українцям вдасться побудувати справжню демократичну країну.