ua en ru

Порошенко: умовою врегулювання конфлікту на Донбасі є проведення там законних виборів

Президент України Петро Порошенко та з віце-президент США Джо Байден погодилися, що одним з основних пунктів врегулювання конфлікту на сході України є проведення виборів на Донбасі за українськими законами.

Президент України Петро Порошенко та з віце-президент США Джо Байден погодилися, що одним з основних пунктів врегулювання конфлікту на сході України є проведення виборів на Донбасі за українськими законами. Про це він заявив під час прес-конференції з віце-президентом США Джо Байденом у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми дійшли повної згоди, що найбільш прийнятним форматом є формат мінських переговорів, тристоронньої контактної групи", - заявив Порошенко.

Він додав, що це передбачає необхідність негайного припинення вогню, створення буферної зони, перекриття кордонів, виведення військ і техніки та проведення місцевих виборів по українському законодавству на тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей.

"Мирний процес нам потрібен, як ніколи. Україна твердо дотримується всіх зобов'язань, які вона взяла на себе під час підписання мінського протоколу, і ми доходимо спільної думки, що це буде базовий формат, якій мають виконувати всі сторони. І ми зробимо все можливе для того, щоби це забезпечити", - сказав Президент України.

Нагадаємо, раніше екс-Президент України Леонід Кучма заявив, що до переговорів по Донбасу необхідно залучати США.