ua en ru

Прикордонники з'ясовують, чи того Кисельова не пустили в Україну

Журналіста Євгена Кисельова не пропустили через державний кордон України, так як його ім'я, прізвище і по батькові збіглися з ПІБ людини, якому заборонено в'їзд в Україну.

Журналіста Євгена Кисельова не пропустили через державний кордон України, так як його ім'я, прізвище і по батькові збіглися з ПІБ людини, якому заборонено в'їзд в Україну. Про це РБК-Україна повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов.

"Так, його не пустили, але обставини зараз з'ясовуються. Можливо, що в приписі одного з уповноважених державних органів вказаний громадянин з таким же прізвищем, ім'ям та по батькові. А стосується це журналіста чи когось іншого, я зараз сказати не можу", - заявив Астахов.

За його словами, зараз прикордонники намагаються розібратися в цій ситуації і "будуть приймати окремі рішення з цього питання".

в не затриманий. Його не пропустили через державний кордон України. Зараз він знаходиться в пункті пропуску, і прикордонники цього пункту пропуску з'ясовують всі обставини", - повідомив Астахов.

Нагадаємо, раніше ведучий програми "Чорне дзеркало" на українському телеканалі "Інтер", громадянин Росії Євген Кисельов повідомив українським ЗМІ, що його 23 жовтня не впустили в Україну. Йому, як повідомив журналіст, заборонено в'їзд в Україну на підставі рішення СБУ від 12 вересня 2014 р.

11 вересня 2014 р. Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну 35 російським працівникам ЗМІ на строк від 3 до 5 років, однак ім'я Євгена Кисельова в цьому списку не було вказано.