ua en ru

Пилипишин розглядає депутатський мандат як проміжний етап на шляху на пост мера столиці

Кандидат в народні депутати по одномандатному округу № 223 (Київ) Віктор Пилипишин розглядає боротьбу за депутатський мандат як проміжний етап на шляху на посаду мера столиці. Про це колишній голова Шевченківської райдержадміністрації Києва заявив сьогодні під час прес-конференції, передає кореспондент РБК-України.

За словами політика, він не змінив свої плани.

"У разі перемоги на повторних виборах, я буду домагатися прийняття Верховною Радою адекватного закону "Про столицю", який розширює повноваження міського голови, - заявив він. - Крім того, я буду наполягати в парламенті на проведенні виборів мера Києва і виборів у Київраду".

Віктор Пилипишин підкреслив, що депутатський мандат є не самоціллю, а інструментом для прийняття законодавчих рішень, в тому числі і про вибори мера Києва, в яких він має намір брати участь, не дивлячись на витісняють його опонентів.


Нагадаємо, вчора, 18 листопада, Голосіївський районний суд виправдав Віктора Пилипишина і зняв з нього звинувачення в перевищенні службових повноважень. Екс-глава Шевченківського району стверджує, що звинувачення були неспроможні спочатку і судової перспективи справа просто не мало.

"Спочатку було ясно, що всі звинувачення безпідставні - елемент протистояння, яке мало місце в Києві. Коли я говорив, що буду брати участь у виборах, тільки якщо звинувачення будуть зняті - я знав, про що кажу, як юрист. Аналогічна позиція була у всіх юристів, які вивчили справу".

Кримінальне переслідування Віктора Пилипишина почалося три роки тому після загострення конфлікту з тодішнім міським головою Леонідом Черновецьким.

"Я хотів би подякувати за підтримку, як провладних, так і опозиційних політиків, а також європейських друзів, які не залишилися осторонь", - сказав на прес-конференції Пилипишин.