ua en ru

Петрашко подав у відставку з посади директора Державного центру зайнятості

Петро Петрашко, який майже рік працював директором Державного центру зайнятості-керівником виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соцстрахування на випадок безробіття, подав заяву про відставку за власним бажанням, повідомив колишній співробітник Міністерства соціальної політики. У апараті міністерства підтвердили цю інформацію, уточнивши, що заява про звільнення була подана в середині січня. Про це пише "Комерсант-Україна".

Петрашко приступив до виконання обов'язків в лютому 2012 року - майже через три місяці після арешту його попередника Володимира Галицького. До цього він викладав в Київському національному економічному університеті ім. Вадима Гетьмана на кафедрі міжнародного менеджменту, а з 1994 по 2005 рік Петрашко обіймав різні посади в Адміністрації Президента, Мінфіні і Держказначействі.

У Федерації профспілок і Федерації працедавців, представники яких входять в керівництво соціальних фондів, відзначають, що рішення Петрашка викликане ліквідацією Державного центру зайнятості і створення на його основі Державної служби зайнятості. Президент Віктор Янукович підписав відповідний указ N19 ще 16 січня. "Кандидатури з нами ще не обговорювалися, що необхідне в рамках угоди про партнерство. І так було, коли призначали Петра Петрашка", - пояснив заступник голови Федерації профспілок Григорій Осовий.

Згідно указу, прем'єр-міністр за поданням міністра соціальної політики подає Президентові предсатвлення на призначення претендента на посаду керівника Держслужби зайнятості. Міністр соціальної політики Наталія Королевська на дзвінки вчора не відповідала, а в міністерстві заявили, що зараз актуальнішим залишається питання кандидатів на посаді заступників міністра. Зараз у Королевської їх два - вони працювали ще при Сергії Тігіпку, Вячеслав Коломієць і Лідія Дроздова. Зараз в.о. глави Держслужби зайнятості є заступник Наталія Зінкевич.

Читайте також: Янукович модернізував Державну службу зайнятості України