ua en ru

Перспективних лівих партій на виборах не буде, з правих залишається "Свобода", - політолог

На парламентських виборах виборці орієнтуватимуться не на лідерів партій, а на їх ідеологію. Про це в інтерв'ю телевізійному каналу новин "24" заявив експерт школи політичної аналітики при НаУКМА Петро Бурковський.

"Майдан був революцією "свободи проти" - проти корупції, проти тиранії. Наступні парламентські вибори теж будуть вибором проти. Це означає, що люди не будуть орієнтуватися на лідерів партій, оскільки цей фактор багато в чому себе дискредитував. Виборці будуть дивитися на те, носіями якої ідеології ці лідери є: вони націоналісти, праві чи ліві? Тобто, які в них погляди на найважливіші питання розвитку української держави і економіки", - заявив експерт.

На думку Бурковського, останні події в країні серйозно змінили політичний ландшафт

"У нас зараз складається дуже цікава ситуація, коли лівий політичний фланг зруйнований. Жодних представників партій лівого спрямування зараз на горизонті не видно. Компартія повністю себе дискредитувала співпрацею з Росією і сепаратистами. Тоді як на правому фланзі у нас залишається ідеологічна сила - партія "Свобода". Я думаю, що, як і на парламентських виборах 2012 року, "Свобода" буде і далі отримувати голоси завдяки своєї ідеологічної стійкості", - вважає Бурковський.