ua en ru

Переговори з енергетичних питань у форматі "Україна-РФ-ЄС" відбудуться 6 вересня

Переговори з енергетичних питань за участю міністрів палива та енергетики України, Росії та Європейського Союзу відбудуться 6 вересня.

Переговори з енергетичних питань за участю міністрів палива та енергетики України, Росії та Європейського Союзу відбудуться 6 вересня. Про це заявив Президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі в Мінську, передає прес-служба глави держави.

"Президент повідомив, що 6 вересня відбудуться переговори з енергетичних питань за участю міністрів палива та енергетики України, Росії та Європейського Союзу. 30 серпня в Брюсселі Україна проінформує керівників ЄС про подальші дії щодо імплементації Угоди", - йдеться в повідомленні.

Також, за словами Порошенка, сторони погодилися з необхідністю активізації діяльності тристоронньої контактної групи.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що очікує фінальний раунд газових переговорів між Україною, Росією і Євросоюзом в кінці вересня 2014 р. "У вересні місяці у нас на рівні єврокомісара Оттінгера (комісара з питань енергетики Гюнтера Оттінгера), українського міністра і російського міністра буде, сподіваюся, якась фінальна стадія проведення цих переговорів", - зазначив Яценюк.

Відзначимо, що попередні переговори по газу в тристоронньому форматі серйозних результатів не принесли. Україна подала в Стокгольмський арбітраж позов щодо перегляду Росією ціни на газ для України ціни транзиту газу через українську територію в країни ЄС.